18 oktober 2014
15:00

Vårgårda HC

Referat: Borås HC - Vårgårda HC

Att det skulle vara svårt att ta poäng idag visste alla. Målet var att göra sitt bästa och gå ut och ha kul! Sen så speglar inte siffrorna alls denna match. Vårgårdas spelare slet och krigade och var värda att göra mål, men det ville sig inte riktigt. Carl-Filip i mål gjorde en jättefin insats och räddade Vårgårda vid många tillfällen. Palmén och Hugo gjorde ett grymt försvarsarbete när det gång på gång täckte skott i egen zon och skapade mycket framåt tillsammans. Karl och Johan slet både hem och upp på mål på ett gediget sätt. Anton kämpade och slet för allt vad tygen höll och gjorde sitt livs bästa match! Jacob var sliten efter en längre tids sjukdom, men körde upp alla energi som fanns i kroppen - gav verkligen allt han hade! Robin var som en terrier på isen...tappade han pucken så var han direkt efter Boråsarna för att jaga tillbaka pucken...troligen tyckte Boråsarna att han var skitjobbiga! Samuel och Hagstrand gjorde ingen besviken, de åkte skridskor, sköt på mål och var snabba hem för att försvara eget mål och såg ut att ha riktigt kul tillsammans då de hittade varandra fint i sitt passningsspel. Jesper, för dagen back, anammade tränarens råd och höll uppe blicken och stoppade spelaren och då kunde kompisarna ta hand om pucken och få med sig den ut ur zon, han, tillsammans med övriga backar Ankan, Broberg, Julia och Emilia satsade på att hålla i pucken och inte kasta bort den utan alltid ha en adress på passningarna och de gjorde de fantastiskt bra!

Period 1
De två första bytena var spelarna nervösa och efter 1:04 ledde Borås med 2-0. Sen vaknade alla till och satte press på Borås och vågade hålla pucken inom laget. Trots detta ökade Borås på till 3-0 efter halva perioden, men efter det fick de inte in fler puckar. Tyvärr fick inte Vårgårda utdelning på sina målchanser heller. Jacob fick vila upp sig i utvisningsbåset efter att ha spelat med hög klubba i slutet av perioden och kompisarna såg till att tighta ihop spelet än mer och klarade detta box play fint.

Skott: 12-6

Period 2
Vårgårda började bra, men när Broberg åkte ut för roughing och sen fick en 10:a för att han rört pucken efter avblåsning blev det lite rörigt och på 1,5 minuter gick Borås infrån till 6-0. Sista halvan av perioden spelade Vårgårda ett grymt bra spel och det enda som gjorde att de inte fick till någon reducering var Borås duktige målvakt, för killarna och tjejerna fick till några riktigt vassa målchanser!

Skott: 1-4

Period 3
Efter lite mer än en minut fick Vårgårda chansen i power play, men det ville sig inte riktigt. Spelarna skapade flera fina möjligheter, men pucken ville inte in i mål. Istället fick vi två täta utvisningar när först Carl-Filip fick 2 min för en tripping nät han avstyrde ett Boråsanfall och sedan fick Samuel sätta sig och vila efter en hakning. Då orkade spelarna inte hålla emot utan efter 10 minuter stod det 7-0. Bara minuten efter åkte Broberg ut efter en crosschecking och då tryckte Borås på ordentligt, men Vårgårdas box play var grymt bra. Orken tröt dock i slutet och Borås fick också in 8-0 innan matchen var slut. Dock så ska hela truppen ha en stor eloge för sin inställning och sin insats - fokuserar vi på det postivita under matchen istället för siffrorna på tavlan, så blir det också roligt att spela och att se på hockey! Stort tack för idag killar och tjejer!!